Beeldbellen, zorg op afstand, thuismeten, slimme technologie en robots. Onderwerpen waar al enige tijd over gesproken en geëxperimenteerd wordt.
Innovatie op gebied van zorg en welzijn met behulp van technologie is echter een gezamenlijk proces. Er zijn veel barricades in zorgorganisaties op verschillende niveaus waar je eigenlijk allemaal de taal van moet spreken.

Innoveren in Zorg en Welzijn met Technologie

Met deze opleiding word jij de verbindende schakel tussen ICT-ers en zorgverleners. Deze verbindende schakel is een zorgprofessional met extra sensitiviteit voor de betekenis van zorgtechnologie en ICT voor de zorgverlening en de mogelijkheden voor de cliënten. Een zorgprofessional die met extra handelingsopties de juiste keuzes kan maken om de inzet in goede banen te leiden. Herken jij jezelf hierin?

Brug tussen zorg en techniek

Ben jij enthousiast over zorgtechnologie en wil je zelf meer inbreng geven aan innovatie? Wil je gelijkwaardig in gesprek met zorgverleners, zorgmanagement en ICT-ers en techneuten? Wil je in gesprek met collega’s kunnen onderbouwen welke mogelijkheden innovatie biedt om de zorg voor de cliënt beter te maken? Dan is de post-HBO opleiding ‘Innoveren in Zorg en Welzijn met Technologie’ echt wat voor jou!

Je leert de taal van zowel de zorg als ICT te spreken en leert voldoende van ICT en technologie om een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn. Je kunt een spreekbuis zijn voor de zorg, richting technologie en ICT en van daaruit ook terug naar de zorg. Je kunt problemen vertalen naar de technologische oplossing die nodig is en het pad uitstippelen naar een succesvolle implementatie. Zo vorm jij een brug tussen zorgverleners & zorgmanagement en ICT-ers & techneuten?

Binnen jouw afdeling kun je optreden als ambassadeur, kartrekker en adviseur bij de inzet en het gebruik van zorgtechnologie en ICT in de zorg. Daarnaast kun je samen met schakelfunctionarissen van andere afdelingen, de innovatie-experts en de e-nurses en andere goeroes een innovatie community of practice vormen zodat jouw resultaten de hele organisatie bereiken en anderen van jou en jij van anderen kunt leren.

Toegevoegde waarde voor uw organisatie en medewerkers