Innovatie in zorg en welzijn met technologie

Beeldbellen, zorg op afstand, thuismeten, slimme technologie en robots zijn al enige tijd onderwerpen waarover wordt gesproken en waarmee al druk wordt geëxperimenteerd. Soms met succes, maar vaak ook niet.

Ben je enthousiast over zorgtechnologie en wil je zelf meer input geven aan innovatie? Weten waar ICT-ers en techneuten het over hebben? Gelijkwaardig het gesprek met ICT? Wil je in gesprek met je collega zorgverleners kunnen onderbouwen welke mogelijkheden innovatie biedt om de zorg voor de cliënt beter te maken? Dan is de leergang Innovatie in zorg en welzijn met technologie mogelijk wat voor jou.

Innovatie van zorg en welzijn met technologie is een gezamenlijk proces. Er zijn heel veel barricades in zorgorganisaties op verschillende niveaus waar je eigenlijk allemaal de taal van moeten spreken. Oplossingsgerichte techneuten en ICT-ers gaan daar vaak overheen. Gepassioneerde zorgverleners en managers hebben vaak onvoldoende kennis van de mogelijkheden van zorgtechnologie en ICT. Er ontbreekt een verbindende schakel. Een zorgverlener met extra sensitiviteit voor de betekenis van zorgtechnologie en ICT voor de zorgverlening en extra handelingsopties de juiste keuzes te maken om de inzet in goede banen te leiden. Iets voor jou?

 

Brug tussen zorg en techniek

Wil jij opgeleid worden om een brug te kunnen vormen tussen zorgverleners, zorgmanagement en ICT-ers en techneuten? Je wordt geen techneut of ICT-er, maar leert wel hun taal te spreken en je leert voldoende van ICT en technologie om een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn. Je kunt een spreekbuis zijn voor de zorg, richting technologie en ICT en vandaaruit ook terug naar de zorg. Je kunt problemen vertalen naar de technologische oplossing die nodig is en het pad uitstippelen naar een succesvolle implementatie.

Binnen jouw afdeling kun je optreden als ambassadeur, kartrekker en adviseur bij de inzet en het gebruik van zorgtechnologie en ICT in de zorg. Daarnaast kun je samen met schakelfunctionarissen van andere afdelingen, de innovatie-experts en de e-nurses en andere goeroes een innovatie community of practice vormen zodat jouw resultaten de hele organisatie bereiken en anderen van jou en jij van anderen kunt leren.